Dagenlang achter de pc zitten, veel lekker eten en nauwelijks tijd over hebben om te sporten: de moderne levensstijl is niet bepaald bevorderlijk voor een gezond lichaam. Nintendo bedacht daarom Wii Fit – iets als een fitnessprogramma voor de Wii. Maar voor wie geen spelcomputer wil of kan betalen, is er nu ook Youw8.

Youw8 is in feite een internetdienst, die is opgezet rondom een weegschaal. Deze weegschaal meet het gewicht van de gebruiker en stuurt dit automatisch – zonder dat er op allerlei knoppen hoeft te worden gedrukt – en draadloos naar het internet. Daar wordt het gewicht opgenomen in een persoonlijke tabel. Ook worden er aan de hand van de meetgegevens andere data berekend, zoals het BMI en het vetpercentage.

Op deze manier hoeft men het eetgedrag en gewicht niet meer handmatig bij te houden, aldus uitvinder Inotive BV. Maximaal tien personen kunnen dezelfde weegschaal gebruiken en krijgen allemaal een persoonlijk dashboard op de internetportal. Ieder kan voor zichzelf een persoonlijk doel opstellen, samen met een streefdatum en –gewicht. Dit is allemaal net als bij Wii Fit, alleen zal men de spelletjes en oefeningen dit keer zelf bij moeten bedenken. De weegschaal is met 130 euro wel een tikkeltje duurder dan Wii Fit, al hoeft er niets extra’s betaald te worden voor een online abonnement en is een console niet vereist.