Hoe simpel men een digitale wekker ook maakt, het afstellen ervan blijft doorgaans een kwestie van knop indrukken, nog een knop indrukken en nog een…etc. Deze kubustimer is letterlijk in een handomdraai af te stellen.

De Cube Timer lijkt op een uit de kluiten gewassen dobbelsteen. Op vijf van de zes zijden zijn getallen afgebeeld: 0, 5, 15, 30 en 60. De werking is simpel: draai de kubus zo dat het aantal minuten, dat je de kubus wilt laten aftellen, naar boven wijst en leg het geval neer. Als de tijd verstreken is, gaat er een alarm af. Dit alarm is te stoppen om de kubus om te draaien, met de nul naar boven.

Zijn simpelheid maakt deze kubustimer ideaal voor eenvoudige toepassingen. Het zou een prima kookwekker zijn en een fantastische wekker voor bij een middagdutje, Maar voor complexere taken is het apparaatje minder geschikt: wat nu, als men tien minuten wil aftellen of dertien? En wie heeft er zin om ’s nachts om het uur de ‘dobbelsteen’ om te draaien? De kubustimer werkt op twee AAA-batterijen en kost ongeveer 12 euro.