Wie over een HD-spelconsole beschikt, zal niet direct behoefte hebben aan nog een extra media-extender. Maar niet iedereen is gamer, en dan is een aparte extender geen verkeerd plan. LaCie had er al eentje op de planken staan, maar met de LaCie Rugged introduceert het bedrijf nu ook een media-extender voor medialiefhebbers met twee linkerhanden.

De LaCie Rugged kan namelijk wel tegen een stootje. Deze multimediaharddisk is een stuk steviger gebouwd dan zijn voorganger. Dit is te danken aan het ontwerp van industrieel designer Neil Poulton, die het apparaatje onder meer heeft voorzien van een robuuste laag rubber. Dankzij de nieuwe HDMI-aansluiting met HD-upscaling kunnen nu ook video’s en foto’s van lagere resolutie in HD op het tv-scherm worden getoverd.

Dat de Rugged ten opzichte van zijn eerder voorbeeld bij LaCie nu ondersteuning voor componentsnoeren moet missen, is wel een gemis. Wie nog niet beschikt over een HD-tv kan echter wel gewoon nog gebruikmaken van een composietaansluiting. De Rugged komt op de markt in verschillende formaten, variërend van 250 tot 500GB. De prijzen zijn nog niet bekend.