De hifi- en videoapparatuur van Denon is doorgaans niet voor de poes en hetzelfde kunnen we zeggen van de eerste Blu-Ray-speler van het bedrijf: de DVD-3800BD is echt voor fijnproevers.

Denon heeft haar nieuwe Blu-Ray-speler onlangs geïntroduceerd, vertelt de Britse website Pocket-Lint. Deze DVD-3800BD zou uitgerust zijn met een 10-bits Silicon Optix sxT2 HQV Realta chipset, waarmee de hoogst mogelijke resolutie HD-video van het moment gerealiseerd moet kunnen worden. Ook is dit het eerste apparaat met ondersteuning voor 36-bits kleurdiepte.

Audiofielen mogen hun vingers aflikken bij het nieuws dat Denons nieuwe speler zal voorzien in een DDSC-HD-signaal, samen met een stel 32-bits floating-point Burr Brown DSP’s, AL24 processors en Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio decoders. En voor wie simpelweg een paar foto’s of videobestanden wil afspelen vanaf de SD-kaart van de buurman, is er ook een SD-kaartaansluiting aanwezig. Goedkoop zal de Denon DVD-3800BD overigens niet worden: het apparaat krijgt een prijs van zo’n 2000 euro, als het in december de schappen verovert.