Aankomende virtuozen die graag trompet willen leren spelen, maar een hekel hebben aan zeurende leraren, kunnen het beste de Yamaha EZ-TP Electronic Teaching Trumpet aanschaffen. Kort gezegd bevat dit trompetachtige apparaat een leerprogramma voor de beginnende muzikant.

Helaas is het geen echte trompet, dus er kan niet met volle kracht op geblazen worden. Het betere mond- en blaaswerk dient nog steeds geleerd te worden op een echte trompet. Het voordeel is dat men niet bang hoeft te zijn dat de interne elektronica ten onder gaat aan een overvloed aan speeksel. Men hoeft alleen te neuriën en de digitale trompet gaat direct aan de slag. Zo laat hij de juiste vingerzetting zien. Tevens kunnen er liedjes gedownload worden, zodat die makkelijker geleerd kunnen worden.

Deze digitale trompet biedt daarbij de mogelijkheid om MIDI-geproduceerde riedels op te slaan op een computer en te delen met derden. Tot dusver is de Yamaha EZ-TP Electronic Teaching Trumpet alleen in Japan verkrijgbaar. Hij kost zo’n 300 euro.