Fans van muziekspellen als Guitar Hero en Rock Band hebben waarschijnlijk al de nodige gamegitaartjes in huis liggen. Maar wie wel eens wat anders wil dan die neppe plastic zooi, kan binnenkort een realistisch ogend instrument verwachten van Logitech.

Het bedrijf heeft de Wireless Guitar, Premiere Edition geïntroduceerd voor de PlayStation 2 en PlayStation 3. Deze gitaar moet Guitar Hero-fanaten nog meer in hun spel laten opgaan, omdat het instrument nu eens niet gemaakt is van goedkoop plastic. Nee, Logitechs versie is vervaardigd van hout, met metalen fretten.

Het ding mag er zo dan misschien meer uitzien als een echte rockgitaar, het blijft natuurlijk een game-accessoire. Het blijft dan ook eeuwig zonde dat er geen echte snaren op zitten. Wel heeft Logitech eraan gedacht om het typische lawaai van die Guitar Hero-knoppen tegen te gaan met rubber. De vraag blijft voorlopig of dit gitaartje ook naar Nederland zal komen. De Wireless Guitar, Premiere Edition begint zijn carrière in december in de VS en gaat daar bijna 190 euro kosten.