De Sony Cybershot T300 is typisch een camera voor een doelgroep waar al veel modellen voor zijn gemaakt; de amateur die een handig klein cameraatje wil hebben, maar bovendien gevoelig is voor design.

Met een bijzonder groot LCD-scherm van maar liefst 3,5-inch (bijna 9 cm!) doorsnede weet de camera de aandacht op zich te vestigen. De achterzijde van de Sony T300 bestaat dan ook alleen maar uit een display, er is geen ruimte meer voor een knop. De voorzijde is afgeschermd door een grote schuif waarachter de optische zoomlens schuilgaat. Een bijzonder ontwerp!

Wanneer we kijken naar de kleurweergave die de Sony Cybershot DSC-T300 produceert dan kunnen we constateren dat deze vrij accuraat wordt uitgevoerd. Van 80 tot en met 400 ISO ligt de weergave op een keurig niveau, vanaf 400 ISO tot en met 3200 ISO is de kleurechtheid uitstekend te noemen. Je ziet dit direct terug in de praktijkopnames met levendige kleuren.

Pixels

De grote hoeveelheid pixels levert weliswaar veel informatie in bestand op en biedt wellicht wat extra mogelijkheden om het beeld te croppen of op een andere manier te bewerken. Het nadeel dat er aan kleeft laat zich vrijwel altijd vertalen in ruis, en dan het zichtbare gedeelte ervan.

Ook de Sony DSC-T300 moet strijd leveren om ruis te onderdrukken door de interne ruisonderdrukker sterk in te zetten. De ruisonderdrukking, gecombineerd met verscherping, laat vanaf 400 ISO duidelijk zijn sporen na (verlies in detail), vanaf 800 ISO is het helemaal gebeurd.

Zoomlens

De 5x optische zoomlens presteert van groothoek naar tele in het centrum van de opname uitstekend, echter naar de randen toe laat de tele zichtbare onscherpte zien. Vertekening is alleen echt zichtbaar bij groothoek, de overige brandpunten laten een acceptabel tot goed niveau zien zonder noemenswaardige zichtbare vertekening.

De Sony T300 geeft ons gemengde gevoelens. Het concept is wat ons betreft wel geslaagd, echter met betrekking tot de beeldkwaliteit presteert de camera gemiddeld en niet meer dan dat.

Voordelen:
- Supercompact
- Strak design
- groot 3,5-inch formaat scherm

Nadelen:
- Te snel ruis bij 400 ISO en hoger
- Carl Zeiss lens voldoet niet aan verwachting

Kijk voor de volledige Sony Cyber-shot T300 test op LetsGoDigital.