Sinds enige tijd brengt moederbord- en videokaartenfabrikant Asus ook gaminglaptops op de markt. In de VS heeft het bedrijf nu twee nieuwe modellen geïntroduceerd, waarmee gamers ook onderweg hun gang kunnen gaan.

De Asus G71 is de high-end notebook, bedoeld voor veeleisende gamers. Het betreft een laptop met 17 inch scherm. De beeldresolutie heeft Asus nog niet bekendgemaakt – hopelijk is deze inmiddels wel Full HD, want bij de vorige generatie gaminglaptops hadden de 17 inch schermen nog maar een resolutie van 1440 bij 900 pixels.

De G71 is verder uit te rusten met verschillende Intel Core 2 dual- en quadcore processors, maximaal 4GB geheugen en 1TB harddiskruimte. De beelden worden verzorgd door Nvidia’s nieuwe GeForce 9700M GT-videokaart. De G50 is wat lichter ingesteld en beschikt over een scherm van 15,4 of 15,6 inch, dezelfde videochip, maximaal 4GB geheugen, een Intel Core 2 Duo-processor en 640GB opslagruimte. Beide laptops zouden inmiddels verkrijgbaar zijn in de VS, maar wanneer ze naar Nederland komen is nog niet bekend. Ook de europrijzen zijn nog niet kenbaar gemaakt.