Altec Lansing heeft vrijdag een nieuwe speaker aangekondigd voor mp3-spelers. De Orbit iMT237 MP3, opvolger van de eerder uitgebrachte Orbit iM207, is rond, compact en volgens Altec Lansing ook nog eens krachtig.

De Orbit is een lichtgewicht en schokbestendige speaker die robuust en klein genoeg is om in een zak of tas te stoppen. De Orbit wordt geleverd met een neopreen beschermhoesje en een karabijnhaak waarmee hij veilig kan worden opgeborgen als hij niet in gebruik is. Volgens Altec Lansing zorgt de Orbit voor een ‘rijk geluid, stevige helderheid en superieure diepte’ en biedt het daarmee een goed alternatief voor een koptelefoon.

De vernieuwde Orbit is uitgebreid met een aan/uit-knop en een batterijmetertje. Ook is er een geïntegreerd kabelmanagementsysteem, waarmee kabels veilig en gemakkelijk onder de speaker kunnen worden opgerold. De Orbit werkt met vrijwel alle mp3-spelers, pc’s en laptops. Het speakertje draait op drie AAA-batterijen, die het zo’n 24 uur uithouden. De Orbit MP3 is inmiddels verkrijgbaar voor 40 euro.