Sommige mensen zingen alleen in de badkamer, anderen doen het liever voor de tv, samen met hun spelcomputer. Voor die mensen brengt Logitech volgende maand een draadloze microfoon uit.

Bijzonder aan deze Cordless Vantage Microphone is dat hij niet met één console werkt, maar met drie verschillende spelsystemen: zowel de PS2, als PS3 en Xbox 360. Nu hebben de beide PlayStation-systemen al hun SingStar games, maar voor de Xbox 360 is er vooralsnog geen zanggame beschikbaar. Daar komt binnenkort echter verandering in, als Microsoft het spel ‘Lips’ uitbrengt.

Logitechs draadloze microfoon heeft een batterij die het ruim twintig uur volhoudt, voordat hij weer moet worden opgeladen. Het draadloze bereik bedraagt bijna tien meter. De ontvanger moet worden aangesloten op een vrije usb-poort op de betreffende console en functioneert ook als microfoonstandaard, als de mic niet wordt gebruikt. De Cordless Vantage Microphone van Logitech is volgende maand verkrijgbaar voor een equivalent van 80 dollar.