Dankzij de mobiele telefoon zijn we nu al bijna overal te bereiken. Maar wie dat niet ver genoeg gaat, kan nu ook de Spot in huis halen: hiermee is men altijd en overal te spotten, ongeacht de dekking van gsm-netwerken.

De Spot werkt namelijk met satellietsignalen. En daarmee is het het eerste apparaatje in zijn soort, aldus verkoper Zwerfkei.nl. De bedoeling is dat de Spot levens redt: er zit een 911-knop op het apparaatje, waarmee hulpdiensten gealarmeerd worden.

Ook kan de Spot gebruikt worden om vrienden en familie via mail of een telefoontje op de hoogte te houden van je huidige locatie. Daarvoor beschikt het apparaatje over een ‘OK’-knop: druk hierop en de rest gaat vanzelf. De vooraf ingestelde personen kunnen vervolgens per Google Maps bekijken waar je je bevindt.

De Spot www.findmespot.eu is schokbestendig en waterdicht tot een diepte van 1 meter gedurende 30 minuten. Het apparaat werkt bij temperaturen tussen -40 en 85°C en tussen hoogten van -91 tot 6492 meter. Het weegt inclusief twee AA lithium batterijen 206 gram en heeft een standby-tijd van een jaar.

Helaas is de Spot niet bepaald spotgoedkoop. Naast de aanschafprijs van 199 euro dient men op zijn minst ook een basisabonnement te nemen ter waarde van 99 euro per jaar – aanvullende abonnementen zijn optioneel.