De e-mail checken: voor sommige mensen is het een dagtaak. Er kan geen minuut worden gewerkt, zonder even de webmail te F5’en. Met dit usb-webmailalarm hoeft dat niet meer.

Nu zal dit niet voor iedereen goed nieuws zijn. Er zullen genoeg mensen zijn, die er juist plezier uit scheppen om zoveel mogelijk tijd door te brengen met F5’en: des te minder tijd blijft er immers over voor andere vervelende kantoorklusjes, zoals koffie zetten voor de baas en stukjes vastgelopen papier uit het kopieerapparaat redden. Maar wie juist wel zo efficiënt mogelijk te werk wil gaan, is dit webmailalarm mogelijk een welkome vinding.

Men sluit het apparaatje aan op een vrije usb-poort, waarna het geval groen, blauw of rood oplicht, als er nieuwe e-mail wordt binnengehengeld. Het usb-webmailalarm werkt met verschillende webmaildiensten, waaronder Hotmail, Gmail en Yahoo!Mail. Ook POP3-mail wordt ondersteund. En dat het ding is vormgegeven als een envelop, maakt het alleen maar geweldiger. Nu vooruit te bestellen voor iets meer dan 10 euro, de levering begint over ruim een week.