Sony heeft haar PRS-serie Digital Book Readers een nieuw hoofdstuk gegeven met PRS-700. Dit digitale leesboekje lijkt vooral een mooie toekomst te bieden aan de ruggen van middelbare-schoolgangers.

De PRS-700 Digital Book Reader is niet groter dan het gemiddelde paperback boekje en weegt nog geen drie ons. Het 6 inch grote scherm biedt niet alleen voldoende ruimte voor flinke lappen tekst, maar functioneert ook als touchscreen. Hierdoor is het makkelijk om pagina’s met één diagonale veeg om te slaan, terwijl tekstpassages kunnen worden gemarkeerd met de stylus. Ook aantekeningen zijn zonder al te veel poespas in de kantlijn te zetten, met behulp van een virtueel toetsenbord.

Sony’s nieuwe digiboek komt met vijf presets voor tekstgroottes. Daarnaast zou de PRS-700 zelfs in het volle daglicht goed te lezen zijn en beschikt het boekje over led-verlichting, voor als men wil lezen in een donkere ruimte. De ingebouwde batterij gaat zo’n 7500 paginaomslagen mee, alvorens aan de lader te moeten. De PRS-700 Digital Book Reader komt ergens volgende maand op de Amerikaanse markt en gaat ongeveer 260 euro kosten. Of het apparaatje ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Het zou wel een hoop rugklachten voorkomen.