De nieuwste gsm van Nokia klinkt als muziek in de oren – niet zo vreemd, want de Nokia 5800 XpressMusic is een muziek-gsm. Samen met deze gsm zal de Finse mobieltjesmaker ook meteen haar nieuwe dienst ‘Comes With Music’ lanceren.

De Nokia 5800 XpressMusic wordt een stijlvol en compleet mediatelefoontje. Het mobieltje beschikt over een 3,2 inch breedbeeld touchscreen waarop ook video’s zijn af te spelen, terwijl een 3,2 megapixel camera zorgt voor de mogelijkheid om zelf foto’s en filmpjes te schieten.

Maar de gsm staat bovenal in het teken van de muziek. Zo is het telefoontje voorzien van een grafische equalizer, 8GB intern geheugen en een mini-jackaansluiting. Volgens Nokia zijn de ingebouwde stereospeakers de krachtigste in hun soort. Ook wordt met de 5800 XpressMusic Nokia’s nieuwe Comes With Music-dienst gelanceerd, waarmee klanten het eerste jaar gratis muziek kunnen downloaden op hun mobieltje.

Hoewel de 5800 XM in een aantal landen nog dit jaar wordt uitgebracht, ligt het telefoontje in Nederland pas begin volgend jaar in de schappen. De prijs van een losse gsm zal zo’n 280 euro exclusief btw bedragen, de prijs in combinatie met de Comes With Music-service is nog niet bekend.