Terwijl de meeste tv-fabrikanten in de jacht op 3D-televisie nog aanrommelen met brilletjes, heeft Philips een andere aanpak omarmd, waarbij geen rare hulpmiddelen nodig zijn om diepte te zien. Deze techniek levert echter wel in op de beeldscherpte, maar daar heeft Philips nu ook een antwoord op gevonden.

Philips toonde deze week in Hollywood een 56 inch Quad-HD televisie, die in staat is om 3D-beelden weer te geven. Daarmee worden brilloze 3D-beelden scherper dan ooit. Bij Philips’ 3D-technologie neemt de kijker namelijk een stuk lagere resolutie waar dan eenzelfde scherm in 2D-modus kan weergeven. Zo zal een – normaalgesproken – Full HD televisie (1920x1080) op de kijker overkomen als een (bijna-) SD-televisie met een resolutie van zo’n 960x540 pixels, wanneer er 3D-beelden op worden getoond.

Met de nieuwe tv van Philips moet dit probleem tot het verleden behoren. Van de Quad HD 2D-resolutie blijft namelijk ook bij 3D-weergave nog een waargenomen resolutie van ongeveer 1920 bij 1080 over - Full HD dus. Daarmee begint 3D-televisie steeds interessanter worden – al blijven de prijzen vooralsnog op een voor consumenten minder aangenaam niveau. Philips’ nieuwste 56 inch 3D-tv zou zo’n 18 duizend euro gaan kosten.