De voorspellingen van een nieuwe DS zijn donderdag uitgekomen. Tenminste, bijna. Nintendo maakt de DSi namelijk nog veelzijdiger dan eerder werd verwacht.

De DSi wordt de officiële opvolger van de DS Lite. Deze nieuwe versie van de touchscreen-handheld krijgt inderdaad iets grotere schermen: 3,25 in plaats van 3 inch. En inderdaad kan het apparaatje nu standaard mp3-muziek afspelen, compleet met de nodige, typisch Nintendo-achtige, visualisaties. En, wederom inderdaad: de DSi kan ook foto’s maken.

Maar naar nu blijkt, wil Nintendo niet één maar twee camera’s in de vernieuwde DS stoppen. Er zal zowel aan de voor- als achterkant van het apparaatje een camera te vinden zijn, de ene met 0,3 megapixel en de ander met 3,0 megapixel. Ook zal de DSi nu standaard over een ingebouwde webbrowser beschikken (voor de DS en DS Lite was browsersoftware enkel los te koop).

Voor retrofans is er minder goed nieuws, want het GBA-slot waarmee de DS oudere GameBoy Advance-games kon spelen, moet het veld ruimen. Gelukkig komt daar een SD-kaartslot voor in de plaats – deze zal in de zijkant van de handheld te vinden zijn. Wel zo handig voor het opslaan van mp3-muziek en foto’s. Overigens krijgt de DS volgend jaar ook zijn eigen online shop, waar gamers kleine spelletjes kunnen kopen. De nieuwe DSi is naar verwachting begin 2009 te koop. De Europese prijs is nog niet bekend.