Zowel Plantronics als Creative hebben usb-modules uitgebracht, die stereogeluid kunnen opblazen naar 5.1-kanaals surroundgeluid. Heel handig voor laptoppers en computeraars, maar niet voor wie films, games en muziek afspeelt op portable mediaspelers en handheld consoles. Voor die mensen is er nu de Sizen iM10.

De Sizen iM10 doet ongeveer hetzelfde als Plantronics’ GameCom 777-dongle: het ontvangt stereogeluid, vormt het om naar 5.1-surroundsound en geeft dat geluid door aan de ingeplugde koptelefoon. Het grote verschil is dat de Sizen niet werkt via een usb-aansluiting, maar met een minijack stekker. Daardoor is dit apparaatje niet alleen te gebruiken op computers en laptops, maar ook met mp3- en mediaspelers en handhelds als de PSP en DS.

Een ander groot verschil is dat de iM10 geen gebruikmaakt van Dolby-technologie, zoals Plantronics’ dongle dat wel doet. De Sizen iM10 gebruikt een technologie die bas- en hoge tonen versterkt, gecombineerd met zogeheten DBEX-technologie voor het balanceren van geluid. Dit compacte omvormertje is vooralsnog alleen in Japan te koop. De Sizen iM10 kost daar zo’n 60 euro en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.