Voor alle Wii-eigenaren is er nu leuk nieuws. Het zal binnenkort namelijk mogelijk zijn om WiiWare en Virtual Console-games direct van een SD-kaart te laden. En dat kan een mooie uitbreiding zijn op de reeds aanwezige methode waarbij de gamedata direct opgeslagen moeten worden in het interne geheugen.

Dat interne geheugen is namelijk maar 512MB groot. Een losse SD-kaart kan beduidend meer opslaan, hoewel de Wii alleen SD-kaarten accepteert die niet groter zijn dan 2GB. De nieuwe oplossing is hoe dan ook een verbetering. Er zijn tal van klassiekers en leuke kleine spelletjes te downloaden via het Wii-winkelkanaal, maar door de beperking dat de software alleen gespeeld kan worden vanaf het interne geheugen van de console, is de ruimte voor dit soort games beperkt.

Om ruimte te maken voor nieuwe games, moest men tot nog toe oude games wissen, om ze opnieuw te downloaden als men ze weer wilde spelen. Of de data moest worden weggeschreven naar een extra SD-kaartje, om weer terug te moeten worden gezet voor gebruik. De bewuste functie voor de Wii zal vanaf komend voorjaar beschikbaar zijn middels een firmwareupdate.