Nu Sega haar oude Dreamcast-kraker Samba de Amigo naar de Wii heeft gebracht, valt er genoeg te swingen en te hossen met die Wii-afstandsbediening en Nunchuk. Het mag geen verrassing heten dat er direct op wordt ingesprongen, met samba-achtige opzetstukken voor de Wii-controllers.

De sambaballen die Sega jaren geleden als gimmick met de Dreamcast-versie bundelde, worden niet bij de Wii geleverd. Da’s nogal logisch, want de Wii-controllers zijn immers al bewegingsgevoelig – daar is verder geen extra accessoire voor nodig. Maar zoals er eerder al tennisrackets en stuurtjes waren om over de afstandsbediening te schuiven, zo is er nu ook een stel sambaballen voor de Wiimote en Nunchuk.

Deze Wii Samba DE Hammer komt van Brando. De set bestaat uit twee sambaballen, die naadloos aansluiten op de Wii-afstandsbediening en de Nunchuk. Dat geldt ook voor de witte kleurstelling. Of deze sambaballen ook buiten de game om geluid maken, vertelt Brando niet – maar gezien de prijs van zo’n 10 euro lijkt het ons sterk.