De Softbank 922SH is een zogenaamd flip-mobieltje dat bediend kan worden als hij opengeklapt is, maar evengoed wanneer hij nog gesloten is. Het is namelijk niet nodig om een telefoontje te beantwoorden door de telefoon te openen. Simpelweg op de groene knop drukken is voldoende.

Het kleine, externe display biedt voldoende informatie om mee te werken. Zo laat hij zien wie er belt of gebeld heeft en tevens laat hij de tekst van sms’jes zien. Wanneer dit toestel opengeklapt wordt, dan verschijnt er een volwaardig QWERTY-toetsenbordje. Aan de binnenkant zit ook een display van 3,5 inch met een resolutie van 640 x 480.

Het flip-design van de Softbank 922SH ziet er uitermate charmant uit, omdat de scharnieren net iets naar achteren zijn geplaatst. De uitschuifbare antenne suggereert dat hij ook fm-radio en televisie zou kunnen ontvangen. Omdat dit nieuwe model van Sharp net is gepresenteerd op de CEATEC 2008, is er nog niets bekend over de prijs en de verkrijgbaarheid in deze contreien. Het mobieltje is al wel sinds januari in Japan verkrijgbaar.