Elektronische muziekgigant Korg heeft enkele nieuwe producten gelanceerd voor computermuzikanten met kleine vingers en dito bureaus. De nanoSERIES usb-controllers zijn extreem compact, licht en priegelig, maar nog steeds net zo muzikaal.

De nieuwe serie minicontrollers bestaat uit drie producten. De nanoKEY is een ouderwets midi-keyboard met 25 aanslaggevoelige toetsen, met een speciale gebruiksstand waarin hij functioneert als midi-controller. De nanoPAD is een kleine drumpad-controller, compleet met twaalf drumpads en een X-Y-pad voor het toepassen van ‘rolls’ en ‘flams’. De nanoKONTROL tenslotte is een effectencontroller, met in totaal negen verschillende regelaars en afspeel-, opname-, stop- en doorspoelknoppen.

De drie producten uit de nanoSERIES zijn bijzonder klein – hun formaat is gebaseerd op dat van laptopkeyboards, wat ze niet breder maakt dan 32 centimeter. Daarnaast zijn de nano-controllers erg plat. De nanoKEY kost bijna 60 euro, terwijl zijn twee broertjes voor zo’n 70 euro te koop zijn.