Als een bedrijf – in dit geval Griffin – een iPod-dock uitbrengt met een naam die simpelheid doet vermoeden – in dit geval ‘Simplifi’, zou men niet verwachten dat dit apparaat meer functies zal bevatten dan de gemiddelde concullega. In dit geval ligt het allemaal echter niet zo simpel.

De Simplifi ziet er weliswaar simpel uit en zo laat hij zich ongetwijfeld ook bedienen, maar multifunctiofielen hoeven zich desondanks absoluut niet van dit apparaat af te keren. Deze iPod-dock geeft de iPod niet alleen netjes een plekje op het bureau, maar zorgt ook voor het opladen van uw speler, als er even geen computer in de buurt is.

Daarnaast functioneert de Simplifi ook als een usb-hub en is hij tevens in staat om verschillende geheugenkaarten te lezen. Dat het apparaatje ondertussen met alle huidige iPods overweg kan – en dus ook de iPhone – maakt het helemaal simpel. Al is het wel een beetje jammer dat er geen ingebouwde speakers op zitten. De Simplifi gaat voor zo’n 45 euro over de digitale toonbank.