Onder het motto ‘Full HD is voor watjes’ heeft JVC haar nieuwste beamer onthuld, de DLA-SH4K. Deze projector heeft een resolutie van 4096 bij 2400 beeldpunten, wat een ruim vier maal zo scherp beeld oplevert als Full HD.

Nu is JVC niet de eerste fabrikant die een beamer met een dergelijke resolutie heeft gemaakt. Maar de DLA-SH4K is wel de kleinste in zijn soort, aldus JVC. Volgens het bedrijf zou deze beamer zo’n 65 procent compacter zijn dan gelijkwaardige projectors. Afgezien van pc’s, zijn er nauwelijks apparaten die in zo’n hoge resolutie kunnen uitzenden. Men zou zich dus af kunnen vragen, wat men aan deze beamer heeft. Het antwoord van JVC luidt dat haar beeldkanon in staat is om vier Full HD-signalen in één projectie weer te geven.

Daarvoor is het apparaat uitgerust met vier DVI-D-aansluitingen. Ook ethernet- en usb-poorten ontbreken niet. Verder imponeert de beamer met zijn contrastverhouding (10.000:1) en lichtopbrengst (3500 lumen). Bij aanschaf kan gekozen worden uit twee lenzen: eentje is voor schermen met een diagonaal van maximaal 250 inch, de andere kan er nog eens 50 inch bij toveren. Een verschijningsdatum en prijzen zijn nog niet bekend.