Voor wie geen genoegen neemt met een doodnormale Blu-Ray-speler of PS3, komt Sony binnenkort met een nieuw paradepaardje: de BDP-S5000E. Dit blauwstraal apparaat is met zijn 10 kilo letterlijk een zwaargewicht.

Geavanceerder dan dit apparaat zal men het voorlopig niet krijgen. De BDP-S5000E beschikt over een zeer stabiel en precies HD-transportmechanisme, aparte stroomcircuits voor beeld en geluid en een speciale ‘R-Core transformer’, die moet zorgen voor minder elektromagnetische en elektrische storing. Minstens net zo bijzonder is het gewicht van dit apparaat. De speler weegt niet voor niets ruim 10 kilo: het moet voorkomen dat de BDP-S5000E gaat trillen tijdens het afspelen van films.

Natuurlijk ondersteunt deze Blu-Ray-speler verder de allerlaatste snufjes op blauwstraalgebied, waaronder BD-Live en BonusView. Ook zit er een PS3-achtig menu in voor een gebruiksvriendelijke bediening. De prijs is echter niet zo vriendelijk: het apparaat kost in Japan bijna 1900 euro. De Nederlandse prijs en verschijningsdatum zijn nog niet bekend.