Het Koreaanse GamePark heeft al de nodige handheld spelcomputers op haar naam staan en daar moet over enkele maanden nog een nieuwe telg bij komen: de Wiz.

De Spaanse divisie van Engadget heeft alvast even mogen spelen met GameParks nieuwe apparaatje. Uit de foto’s die dit heeft opgeleverd, valt te begrijpen dat de Wiz uit te rusten zal zijn met een SD-kaart voor het opslaan van niet alleen games, maar ook filmpjes en (mogelijk) muziek en foto’s.

Ook zouden er ingebouwde spelletjes op het apparaat zitten. Verder is GamePark van plan een soort AppStore-achtige online winkel op te zetten, waar gebruikers spellen tegen betaling kunnen downloaden en men zijn zelfgemaakte software kan delen met anderen.

Opmerkelijk is het design van deze handheld. Het zou mogelijk zijn om verschillende frontjes op de portable spelcomputer te plakken. Ondertussen zijn de vier actieknoppen rechts vormgegeven als een richtingstoets. De Wiz zou in november op de markt komen, maar verdere specificaties en prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.