Na het floppen van de HD-DVD-standaard liet Toshiba weten zich nog niet zomaar neer te leggen bij de ‘overwinning’ van Blu-Ray: het bedrijf zou toen werken aan een nieuwe opschalingstechniek, waarmee gewone dvd’s weergegeven konden worden in HD-kwaliteit. Het lijkt er nu op dat Toshiba deze techniek niet verwerkt in dvd-spelers, zoals eerder aangekondigd, maar in haar nieuwste tv’s.

Woensdag heeft het bedrijf namelijk een nieuwe lijn lcd-televisies geïntroduceerd onder de naam ZF. De tv’s uit de REGZA ZF-serie beschikken volgens Toshiba over de nieuwe Resolution Plus-technologie, een techniek waarmee standaard definitiebeelden kunnen worden opgewaardeerd tot ‘bijna HD-kwaliteit’. Omdat de berekeningen uitgevoerd worden door de ingebouwde Cell-processor, moet dit een betere kwaliteit opleveren dan reeds beschikbare upscale-functies.

De eerste twee tv’s binnen deze nieuwe serie zullen beelddiagonalen hebben van 40 en 46 inch. Beide modellen hebben een Full HD-paneel, terwijl de 40 inch uitvoering een dynamisch-contrastratio heeft van 30.000:1 en de 46 inch 20.000:1. Verder hebben de tv’s 100Hz beeldverwerking en kunnen ze HD-films tevens weergeven in de oorspronkelijke opnamesnelheid van 24 beelden per seconde. De nieuwe televisies zijn vanaf eind oktober verkrijgbaar. Het 40 inch model zal ruim 1600 euro kosten en het 46 inch model ruim 2200 euro.