Fanatieke pc-gamers zijn allang gewend aan toetsenborden met ingebouwde toetsverlichting, maar de doorsnee kantoortikker ploetert vaak nog steeds voort op zijn standaard witte – of zwarte – typplank. Logitechs Illuminated Keyboard moet daar verandering in brengen.

Volgens Logitech zelf heeft het nieuwe toetsenbord het dunste ontwerp aller tijden. Dat kan best zijn, maar veeltypers horen toch liever meer over het tikcomfort. Ook dat zou volgens de fabrikant wel goed zitten: het Illuminated Keyboard is uitgerust met PerfectStroke-technologie, dat moet zorgen voor meer voelbare feedback tijdens het tikken en daardoor minder fouten.

Maar voor een kantoortoetsenbord is vooral de toetsverlichting bijzonder. Hiermee moet het makkelijker worden om te typen in slecht verlichte ruimtes, omdat de tekens op de toetsen dankzij hun eigen verlichting alsnog goed te zien is. Bovendien is de achtergrondverlichting instelbaar. Het nieuwe, slanke en goedverlichte toetsenbord is medio september te koop voor een kleine 80 euro.