Epson heeft een tweetal nieuwe beamers geïntroduceerd, die in eerste instantie opvallen door hun aangename prijzen. Dat een van de twee bovendien een heel entertainmentsysteem met zich meedraagt, is ook best bijzonder.

De nieuwe EH-DM2 is niet zomaar een projector, het is een home entertainment center. Tenminste, zo noemt Epson het apparaatje. Bijzonder aan deze beamer zijn de ingebouwde dvd-speler en speakers. Met de dvd-speler kunnen niet alleen video- en muziek-dvd’s worden afgespeeld, maar ook DivX-filmpjes.

Epson noemt het apparaat HD-compatible, maar de beamerresolutie zelf lijkt niet HD te zijn. Uiteraard kunnen er wel gewoon spelconsoles en pc’s op aangesloten worden. Zelfs een usb-stick met mediabestanden wordt direct gelezen door het apparaat. Een stel 8W speakers moet ondertussen voor ‘virtual surround’ geluid zorgen. De EH-DM2 is vanaf deze maand verkrijgbaar voor 599 euro.

De EH-TW240 is wel een echte HD-beamer, al houdt Epson het voor dit model bij 720p. Deze projector heeft een lichtopbrengst van 2000 lumen, wat volgens Epson inhoudt dat de beeldkwaliteit ook bij daglicht nog ‘buitengewoon goed’ is. Ook de EH-TW240 heeft ingebouwde speakers (7 Watt), maar een dvd-speler zal toch echt extern moeten worden aangesloten. Gelukkig zijn er dankzij de HDMI-aansluiting en SD-kaartslot net wat meer mogelijkheden op dat vlak. Deze beamer komt ook deze maand op de markt voor 759 euro.