Bij een student hoeft men anno 2008 niet meer aan te komen met een ganzenveer en perkament. Ook typemachines en full-sized pc’s zijn passé. Nee, dan is deze studententablet van Fujitsu Siemens een veel beter idee.

Fujitsu Siemens prijst haar nieuwe Lifebook T1010 aan als een ‘tablet-pc voor studenten’. Deze laptop met touchscreen moet het antieke notitieblok naar de geschiedenisboeken verwijzen, want studenten kunnen hun collegenotities op het aanraakscherm neerpennen, waarna de computer zelf zorg draagt voor het digitaliseren ervan. En mocht men het schrijven helemaal verleerd zijn, dan kan er altijd nog getypt worden.

De 13,3 inch tablet-pc is uit te rusten met een Intel Celeron of Centrino 2 processor en wordt geleverd met een ‘trendy rugzak’, aldus de fabrikant. Bovendien kunnen veeleisende klanten zelf het uiterlijk van de witte laptop bepalen, met behulp van een ruime keuze uit verschillend gekleurde hoezen. Of de batterij het ook lang genoeg uithoudt om een marathondag aan colleges uit te zitten, is nog niet helemaal duidelijk. De Lifebook T1010 is vanaf eind september te koop. De prijzen zijn iets minder studentikoos: die beginnen bij zo’n 1425 euro.