Cowon staat bekend om haar stijlvolle, mooie, luxe en/of veelzijdige mediaspelertjes. Dat het bedrijf niet stilzit, blijkt wel uit het feit dat Cowon afgelopen week ineens drie nieuwe producten heeft geïntroduceerd.

De drie nieuwe mediaspelers lopen nogal uiteen qua design en functionaliteit, maar één ding hebben ze gemeen: ze beschikken elk over een touchscreen. De Cowon S9 Curve heeft daarbij het meest in het oog springende design. Want, zoals zijn naam al enigszins laat doorschijnen, dit spelertje valt op door zijn golvende lijnen. De S9 beschikt over een 3,3 inch Amoled-scherm met een nette resolutie van 480x272. Dit scherm vergroot de batterijduur aanzienlijk: de Curve kan bijna twee dagen achtereen non-stop muziek afspelen.

Het apparaatje heeft verder een digitale tv-tuner en kan ook foto’s afspelen – daarbij worden foto’s automatisch gekanteld als de gebruiker het scherm een kwartslag draait. De S9 Curve is eind september verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.

De Cowon O2 heeft een wat traditioneler design, maar beschikt ook over een iets groter scherm dan de S9: 4,3 inch. Het gaat daarbij wel om een lcd-scherm, wat de batterijduur terugbrengt tot zo’n 18 uur. De O2 heeft, net als de S9, een digitale tv-ontvanger en een ingebouwde speaker. Het apparaatje zal verkrijgbaar zijn met 8, 16 en 32GB intern geheugen, wat kan worden uitgebreid middels SD-kaarten. Cowon heeft nog niet laten weten wanneer en voor welke prijs het apparaatje te koop zal zijn.

De laatste nieuwkomer is de L3. Deze multimediaspeler heeft een riant 7 inch touchscreen (800x480) en gps-ontvanger. Het spelertje kan zowel via het scherm als met een afstandbediening bestuurd worden. De Cowon L3 ondersteunt DMB-T, films, muziek, tekst en afbeeldingen. Met welke formaten de speler overweg kan is nog niet bekend. De Sirf III-chip zorgt voor de GPS ondersteuning en een SD-kaart kan voor extra opslag zorgen. Meer informatie over deze en de bovenstaande mediaspelers zal binnenkort te vinden zijn op de website van de Nederlandse leverancier.