Liefhebbers van goede geluidskwaliteit op de pc mogen binnenkort weer de knip tevoorschijn trekken, want Creative heeft de opvolgers van haar high-end Gigaworks T40- en T20-serie aangekondigd.

De nieuwe pc-speakers gaan, heel origineel, T40 Series II en T20 Series II heten. Volgens Creative bouwen de twee nieuwe speakers voort op de successen van hun voorgangers, maar zijn de akoestische capaciteiten en het design nog verder aangescherpt. De ‘akoestische configuraties’ werden echter niet veranderd, aldus Creative, want die boden bij de vorige lichting reeds ‘een evenwichtige en meeslepende geluidskwaliteit’.

Beide speakers worden uitgerust met BasXPort™-technologie, die ervoor moet zorgen dat lage tonen – ondanks de afwezigheid van een echte subwoofer – toch hun kracht behouden. Ondertussen beschikken de tweeters (voor de hoge tonen) over een zijden dome en conussen van geweven glasvezel, wat een kristalheldere geluidsweergave moet garanderen. Of de pc-speakers deze fraaie woorden waar zullen maken, weten we in oktober: vanaf dan zijn de GigaWorks T20 II (90 euro) en T40 II (met op elke speaker een extra conus voor middeltonen, 129 euro) te koop.