Als het aan Logitech ligt, wordt de netwerkmuziekspeler de cd-speler van de 21e eeuw. Dat het bedrijf komt met haar eigen netwerkspeler, de Squeezebox Boom, mag dan ook geen verrassing heten.

De Squeezebox Boom is een alles-in-één netwerkmuziekspeler met geïntegreerde versterker, high-performance speakers en eenvoudige bediening. Volgens Logitech is het hiermee ‘makkelijker dan ooit’ om thuis te genieten van digitale muziek in elke willekeurige kamer. Deze netwerkspeler hoeft maar één keer ingelogd te worden op het thuis- of bedrijfsnetwerk – daarna gaat alles vanzelf.

Kabels zijn niet nodig, want de Boom maakt draadloos verbinding. Muziek van een netwerkschijf of computer kan worden afgespeeld, maar ook internetradio wordt ondersteund, terwijl afspeellijsten kunnen worden gedownload voor directe toegang tot de juiste nummers. De Squeezebox Boom heeft niet alleen zijn eigen 30Watt versterker en speakers, maar beschikt ook over aansluitingen voor een losse subwoofer en koptelefoon. Deze netwerkstereo is vanaf september te koop voor zo’n 280 euro.