Wi-Fi is niet bedacht om te gebruiken op de weg. Wie Wi-Fi onderweg gebruikt om bijvoorbeeld via VoIP te bellen, kan niet anders concluderen dan dat het gebruik nog een hoop te wensen overlaat.

Het lijkt erop dat Microsoft en de universiteit van Washington dat ongemak proberen te veranderen met een nieuwe technologie genaamd Vi-Fi (Vehicle Wi-Fi). Deze technologie moet ervoor zorgen dat gebruikers een sterk signaal behouden terwijl ze op de weg zitten. Wi-Fi heeft namelijk een niet al te beste reputatie als het gaat om verbinding zoeken terwijl er bewogen wordt. Dit komt met name door het feit dat dit draadloze thuisnetwerk op zo’n moment telkens op zoek moet naar een andere basisstation.

Het nieuwe draadloze datanetwerkproduct Vi-Fi maakt het juist mogelijk om gebruik te maken van meerdere basisstations tegelijkertijd. Hierbij wordt het sterkste station aanwezig het zogenaamde ‘ankersysteem’ en de andere stations eromheen worden dan de ‘assistent-systemen’. Zo kan een blijvende verbinding gegarandeerd worden.