Samsungs Nederlandse laptopavonturen lijken op gang te komen. Werd er gisteren nog een 15 inch breedbeeldnotebook geïntroduceerd, inmiddels zijn ook de specificaties van Samsungs eerste Nederlandse 17 inch laptop bekend.

De R710 maakt, net als zijn kleinere broertje, gebruik van Intel Core 2 Duo processors. Bijzonder aan deze laptop is echter het geheugen: dit is geen standaard DDR2-, maar nieuwer en sneller DDR3-geheugen. Ook krijgt de notebook standaard geen on-board videochip, maar een echte grafische kaart. Afhankelijk van het model, kan men profiteren van de multimediamogelijkheden van de GeForce 9300M GS (met 256MB eigen geheugen) of van de gamecapaciteiten van de GeForce 9600M GT (512MB).

Net als de R510 wordt ook de R710 voorzien van een antibacteriële coating. Verder heeft de laptop alle functies die men van een hedendaagse schootcomputer mag verwachten, zoals WiFi, Bluetooth en gigabit ethernet. Een HDMI-aansluiting is eveneens aan boord, wat wel zo handig is voor de modellen met Blu-Ray-drive. De prijzen beginnen bij 899 euro. De Samsung R710 is vanaf 25 augustus verkrijgbaar.