De beoogde opvolger van de aloude harddisk is er nog niet helemaal. Met name de capaciteit en snelheid van ssd’s vielen tot nog toe tegen, maar aan beide euvels wordt hard gewerkt. Zo kondigt nu ook Micron snellere ssd’s aan met opslagcapaciteiten tot 256GB.

De nieuwe C200-serie van Micron is bedoeld voor consumenten en bevat ssd-schijven met verschillende capaciteiten, oplopend tot 256GB. Het topmodel zal enkel in 2,5 inch formaat beschikbaar zijn, maar de andere capaciteiten worden ook vervaardigd op 1,8 inch. Deze ssd’s krijgen volgens Micron een leessnelheid van maximaal 250MB per seconde, terwijl ze gegevens kunnen wegschrijven met een snelheid van 100MB per seconde.

De professionele P200-lijn, bedoeld voor de server- en laptopmarkt, krijgt dezelfde snelheden maar gaat niet verder dan 128GB. Deze ssd’s maken niet gebruik van mlc-flashchips, zoals dat bij de C200-serie het geval is, maar van slc-flashchips. Deze schijfjes verbruiken hoogstens 2,5W, terwijl het verbruik in rust afneemt tot 0,3W. Micron wil de nieuwe ssd’s in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt brengen voor een nog onbekende prijs.