Wie nog wel een extra usb-aansluiting kan gebruiken rondom zijn bureau, heeft tegenwoordig ruime keuze uit usb-hubs. Sommige ogen fraai, andere zijn vooral functioneel. Deze plakbandhouder valt in de laatste categorie.

Zijn naam – Tape Dispenser Usb 4-Port Hub – zegt in feite al alles wat er valt te weten over dit apparaatje. Men kan er een rolletje plakband in kwijt, om met één hand een stukje tape te kunnen pakken, terwijl de andere het pakpapier om een cadeautje dichthoudt. Daarnaast zitten er vier usb-poorten op, zodat er in een handomdraai een mp3-/mediaspeler, foto- of videocamera of gsm kan worden aangesloten, zonder achter de pc te hoeven duiken.

Nog wat extra feitjes vindt men op de website van verkoper Gadget4all: zo blijken er drie draaibare usb-poorten aan de achterkant te zitten en een extra aansluiting op de voorkant. Ook wordt daar vermeld dat deze usb-hub geen eigen voeding heeft, maar gevoed wordt via de usb-aansluiting van de computer. Er kunnen dus niet onbeperkt usb-gevoede apparaten op aangesloten worden. Maar voor een krappe 15 euro kan men niet alles hebben.