Spelen op de Wii is voor veel mensen een soort gezelligheidstherapie: je doet het als er vrienden of familieleden over de vloer zijn en liefst met vier man tegelijk. Waarom die ‘handige’ oplaadstations dan steeds maar rekening houden met slechts twee afstandsbedieningen, is een raadsel.

Maar het Amerikaanse Penguin United doet niet mee met deze trend (of liever gezegd: niet meer). Het bedrijf heeft namelijk één oplaadstation op de markt gebracht dat vier Wii-afstandsbedieningen tegelijk kan opladen. Er worden vier Li-ion batterijen bijgeleverd, die goed zijn voor dertien uur onafgebroken speelplezier, aldus de makers. Bovendien zijn de batterijen in minder dan vier uur volledig op te laden.

Bij het opladen geven vier led-lampjes per afstandsbediening de laadstatus aan, in stapjes van 25 procent. Volgens Penguin United zijn de meegeleverde batterijen goed voor maximaal duizend laadbeurten. Het Penguin 4X Quad Charge Station zal zo’n 45 dollar (29 euro) kosten en is aanvankelijk alleen vanuit de VS te importeren.