Wie oude 16-bits Sega-spelletjes wil spelen, heeft tegenwoordig een zee aan mogelijkheden. Men kan voor een prikkie een echte Mega Drive in huis halen via een van de bekende veilingsites, Virtual Console-spelletjes downloaden met de Wii en aan de slag gaan met emulatiesoftware op de pc. Maar die dingen sleept men niet zo gauw met zich mee de trein in.

Voor retroplezier onderweg zijn er een stuk minder opties. Wie een PSP heeft, kan de Sega Mega Drive Collection aanschaffen. Of men koopt een ouderwetse Sega Nomad – mocht die nog te vinden zijn. Dat is Sega’s eigen 16-bits handheld, die echter nooit officieel is uitgebracht in Europa. Wat overigens niet zo vreemd is, want het apparaat had zes batterijen nodig om het zo’n anderhalf uur vol te houden en flopte daarom behoorlijk in de VS.

Deze Mega Drive-handheld van Blaze is dan ook helemaal nog niet zo’n slecht alternatief. Men kan er geen eigen spelcassettes in stoppen, maar het apparaatje heeft er zelf al twintig aan boord, waaronder klassiekers als Golden Axe en Ecco. Het apparaatje, dat werkt op drie bescheiden AAA-batterijen, heeft zijn eigen lcd-kleurenscherm, maar is ook aan te sluiten op de tv. Met zijn prijskaartje van 38 euro is ’ie maar iets duurder dan de PSP-collectie op UMD. De handheld is te koop via Segaretro.net en wordt vanaf eind augustus geleverd.