Wie denkt dat Samsung alleen maar lcd-tv’s, plasma-tv’s, pc-schermen, dvd- en Blu-Ray-spelers en –branders, harddisks, mp3-spelers, speakers, digitale camera’s, inkjetprinters, scanners en gsm’s maakt, die heeft het mis. Het bedrijf vervaardigt namelijk ook laptops (en laserprinters, camcorders, wasmachines, ovens, stofzuigers, magnetrons en koelkasten). Die laptops hadden we echter nog niet in Nederland.

Daar komt binnenkort verandering in, want vanaf 25 augustus brengt Samsung ook haar laptopportfolio naar ons land. Het bedrijf vervaardigt deze schootcomputers al een tijdje, maar bracht ze vooralsnog enkel uit in andere landen, waaronder Engeland en Duitsland. Volgens eigen onderzoek van het bedrijf is de klanttevredenheid daar bijzonder hoog: 84 procent van de laptopklanten zou aangegeven bij aanschaf van een nieuwe laptop opnieuw voor het merk te kiezen.

Dat is waarschijnlijk mede te danken aan de nette standaardgarantie van twee jaar op de laptop en een heel jaar op de batterij (veel fabrikanten gaan doorgaans niet verder dan drie tot zes maanden). Of dit genoeg zal zijn voor Samsung om haar doelstelling – in 2010 in de top 5 van laptopfabrikanten in Nederland staan – te behalen, valt nog te bezien. Wie alvast een idee wil krijgen van wat Nederland in augustus te wachten staat, kan hier terecht.