In februari was de mobiele polaroid printer al even aangekondigd, maar nu is hij een feit. De Polaroid PoGo Instant Mobile Printer is een aardig apparaatje dat net iets groter is dan een pak speelkaarten. Zo is hij eenvoudig mee te nemen.

Het leukste aan deze mobiele printer is dat er kleine (2 x 3 inch) stickers van de eigen foto’s mee geprint kunnen worden. Het printen duurt ongeveer 30 seconden. Polaroid heeft een techniek ontwikkeld waarbij er geen inkt of andere chemicaliën gebruikt worden. De print maakt gebruik van een zogenaamd sublimatieproces. Het voordeel hiervan is dat de foto’s volledig waterproof zijn en praktisch niet kapot te krijgen.

De Polaroid PoGo Instant Mobile Printer kost zo’n 95 euro. Het fotopapier kost 0,20 euro per vel. Het lijkt overduidelijk dat Polaroid zich richt op jonge consumenten die telefooncameraatjes hebben, het geld kunnen spenderen en tijd genoeg hebben. In Japan schijnt het al een enorme hype te zijn, daar zijn de meiden gekke foto’s aan het plakken op alles wat ze zien, tegenkomen of bezitten. Het is maar afwachten of de PoGo hier ook zo’n succes zal worden.