Steeds meer pc’s weten zich een plaatsje te veroveren in de woonkamer. En dan hebben we het niet over kolossale pc-kasten bij het bureautje in de hoek, maar compacte mediacomputers die aangesloten zijn op de tv. Packard Bells nieuwe iMax X8020 entertainment pc is zo’n computer.

De hoogglanzend zwarte behuizing van dit apparaatje is volgens Packard Bell ruim de helft kleiner dan die van een normale pc. De mediacomputer laat zich daardoor met gemak op een HD-tv aansluiten, zonder daarbij onnodig de aandacht op te eisen. Verder is de nieuwe iMax uitgerust met allerlei functies, die het moderne entertainmentleven makkelijker moeten maken, zoals een hybride tv-tuner, een Intel quadcore processor en een GeForce 8400 grafische kaart.

Hierdoor is de iMax X8020 te gebruiken als een harddisk-/dvd-recorder, dvd-speler en eventueel – als de gebruiker er een optioneel Blu-Ray-station in laat bouwen – ook als Blu-Ray-speler. En er kunnen spelletjes op worden gespeeld. Voor makkelijke bediening op afstand worden er bovendien een draadloos toetsenbord en dito muis bijgeleverd. Packard Bells nieuwe entertainment pc is inmiddels te koop en kost 799 euro.