Beamers lijden doorgaans aan verziendheid. Ze moeten een eind van het projectiescherm afzitten om een mooi, groot en helder beeld te kunnen leveren. BenQ’s nieuwste beamer heeft daar geen last van: deze ‘bijziende’ beamer levert al goed beeld op een meter afstand.

Daarmee is deze projector volgens BenQ met name geschikt voor gamers, die immers vaak minder ruimte beschikbaar hebben voor beamers. De MP512ST SVGA levert een projectie met een diagonaal van 140 centimeter op, op een afstand van een meter. Zoals BenQ zelf beargumenteert: “Zo is de kans dat je game wordt verstoord door schaduwen van mensen die voor je projector langslopen aanzienlijk kleiner.”

Helaas betreft het geen HD-beamer: de resolutie gaat niet verder dan 800 bij 600 pixels. Maar dat is alsnog ruim voldoende om Wii-games in vol ornaat te kunnen spelen, evenals PS2- en Xbox-spellen. Voor Xbox 360- en PS3-bezitters zit er evenwel een HDMI-aansluiting aan boord. Naast een lichtopbrengst van 2200 ANSI lumen en een prima contrast van 2500:1, heeft de projector ook twee ingebouwde speakers met een vermogen van 5W. Het apparaat is vanaf augustus te koop voor de adviesprijs van 799 euro.