Samsung heeft een nieuwe mediaspeler gelanceerd: de S3. Met deze compacte spelertjes kunnen niet alleen muziek en video worden afgespeeld: ze zijn ook uitgerust met FM radio en spelletjes.

De spelers zijn uitgerust met Samsungs Digital Natural Sound Engine (DNSe 2.0), die voor ‘weergaloos geluid’ zou zorgen, aldus Samsung. Verder heeft de S3 twaalf kant-en-klare equalizer-instellingen, waaronder ‘concertzaal’, ‘studio’ en ‘rock’. Ook is er een zogeheten ‘street’-stand, die het geluid aanpast op luidruchtige buitenomgevingen.

Naast de standaard functies van een hedendaagse compacte mediaspeler – mp3- en wma-muziek afspelen, mpeg4-filmpjes bekijken, etc. – biedt de S3 ook een FM radio met opnamefunctie. Daarnaast zijn er vijf spelletjes voorgeïnstalleerd op het welogende apparaatje. Ook zijn er tekstbestanden op af te lezen.

De Samsung S3 is er in vijf kleuren: zwart, wit, roze, groen en blauw. Elke versie heeft bijpassende screensavers met LED-lichteffecten die op de maat van de muziek in het display oplichten. De batterij houdt het 25 uur uit bij het afspelen van muziek en tot 4 uur bij films. De spelers zijn verkrijgbaar met capaciteiten van 4 en 8GB, de prijzen bedragen respectievelijk 79 en 129 euro.