Projectors kunnen mooie grote plaatjes tevoorschijn toveren op de muur, maar niet iedereen heeft vanzelfsprekend beschikking over een groot stuk vlakke muur. Twee nieuwe beamers van Matsushita kunnen echter ook overweg met minder rechte muren.

De twee projectors – de PT-D12000 en PT-DZ12000 – kunnen het geprojecteerde beeld zo aanpassen dat het er ook op kromme muren goed uitziet. Nu is dat niet alleen handig voor mensen met gebrek aan kaarsrechte, vlakke muren (of projectieschermen). Het is ook heel goed voor te stellen dat het kijken van een film op een gebogen muur voor een rijkere ervaring kan zorgen – je zou immers verwachten dat men hierdoor meer het gevoel krijgt, ‘zelf’ in de film te zitten.

Of dit in de praktijk ook zo werkt, valt nog te bezien. In elk geval kunnen we stellen dat beide beamers met een lichtopbrengst van 12 duizend lumens heel behoorlijke specificaties hebben. Een extra vermogende lamp (300W in plaats van de gewoonlijke 250W) moet ertoe bijdragen dat de apparaten koeler blijven dan andere projectors. Wat de apparaten moeten kosten, is nog niet bekend.