De MSI Wind komt iets later aanwaaien dan eerder vermoed – de nieuwe berichten duiden op een lancering komende week – maar om het goed te maken, heeft het bedrijf laten doorschemeren dat ook een andere Wind-toepassing snel de kop zal opsteken: de MSI Wind desktop-pc is onderweg.

Computersite InfoWorld.com meldde maandag dat een MSI-woordvoerder bevestigd zou hebben dat er een MSI Wind-desktop-pc op komst is. Deze mini-pc zou, net als de minilaptop, nog deze maand in Europa uitkomen. De prijzen zouden uiteenlopen van 200 tot 300 dollar, afhankelijk van de gekozen configuratie. Omgerekend komt dat neer op een prijspeil tussen de 125 en 190 euro.

De desktopvariant van de Wind is grotendeels samengesteld uit dezelfde onderdelen als zijn schootbroertje. Zo zit ook hier een Intel Atom 1,6GHz processor in, kan men kiezen uit 1 of 2GB geheugen en draait het apparaat op Windows XP. Ook is Wi-Fi internet ingebakken, evenals een volwaardige 3,5 inch harddisk van maximaal 160GB. Bijzonder aan de Wind pc is de manier waarop hij met energie omspringt: verbruikt een doorsnee pc al snel 250W of meer, de desktop-Wind neemt genoegen met 35W.