Creative doet zelf nog geen officiële mededelingen over, maar volgens Zen-fansite EpiZENter.net gaat Creatives nieuwe mediaspeler ‘Zen X-Fi’ heten. De vermeende productfoto ziet er in elk geval goed uit.

EpiZENter.net weet inmiddels zeker dat de gelekte productfoto en specificaties kloppen, want de site zou er sporen van hebben teruggevonden op Creatives eigen webpagina. Wat opvalt aan de foto, zijn de vier extra knoppen rondom de oude vierpuntsdruktoets – dit levert in totaal negen knoppen op, die ook gebruikt zouden kunnen worden voor het tikken van chatberichten. Dit werkt op dezelfde manier als het schrijven van sms-berichten op gsm’s.

De nieuwe Zen X-Fi zou dan ook gebruikt kunnen worden voor chatten via Yahoo Messenger en Windows Live Messenger. Hiervoor wordt het apparaatje voorzien van Wi-Fi. Daarmee moet het ook mogelijk zijn om muziek en video te streamen vanaf Creatives server of de eigen computer. Ten slotte zou het apparaatje ook uitgerust worden met twee verschillende X-Fi-functies. De eerste, X-Fi Crystalizer, moet details herstellen die nverloren zijn gegaan bij de compressie van muziek, terwijl X-Fi Expand ervoor moet zorgen voor een realistischere klank.