Het is een goede ontwikkeling dat ook de goedkopere camcordermodellen van steeds meer handige functies worden voorzien, zoals de mogelijkheid om filmpjes zonder tussenkomst van software op Youtube te zetten. Ook de nieuwe DXG-567V beschikt over deze functie.

De nieuwe camcorder van het Amerikaanse bedrijf DXG mag dan relatief goedkoop zijn, de mogelijkheden liegen er niet om. Het apparaatje neemt beelden op in HD-kwaliteit (720p) en kan ook 5 megapixel foto’s maken. De opnames kunnen ondertussen worden bekeken op het 2 inch scherm, maar het is ook mogelijk om het apparaatje direct op een tv aan te sluiten, dankzij de ingebouwde s-video- en composiet video-uitgangen. Helaas ontbreken hdmi- en componentaansluitingen.

De camcorder werkt op AA-batterijen en beschikt uiteraard ook over een usb-aansluiting om opgenomen filmpjes en foto’s op de pc te zetten. Met de bijgeleverde software kunnen filmpjes makkelijk en snel op online videosites, zoals Youtube, worden gezet. De DXG-567V is beschikbaar in vier verschillende kleuren: zwart, rood, roze en blauw. De camera zal zo’n 115 euro kosten.