Dell staat op het punt een nieuwe laptopserie te lanceren die het midden houdt tussen Dells instapmodel, de Inspiron, en de high-end XPS-notebooks.

De serie notebooks zal door het leven gaan als de Inspiron Studio. Gadgetsite Electronista.com heeft een productpagina aangetroffen op Dells Amerikaanse site. De bewuste pagina is inmiddels weer uit de lucht gehaald, maar niet voordat Electronista enkele bijzonderheden heeft kunnen noteren.

Zo weten we nu dat de Inspiron Studio wat ontwerp betreft het één en ander leent bij zijn XPS-broertjes, maar toch vooral gelijkenissen vertoont met Inspiron-laptops. De notebook zal verkrijgbaar zijn in een groot aantal kleuren, waaronder oranje en paars – het is aan de klant om te bepalen of hij deze kleuren toegepast wil zien worden op het complete deksel of slechts voor de randjes.

Ook wat rekenkracht betreft ligt de nieuwe serie tussen de Inspiron en de XPS in. De laptops zijn uit te rusten met Intel Core 2 Duo processors en maximaal 4GB geheugen. Beelden worden berekend door ofwel een geïntegreerde Intel GMA X3100-chip of door een AMD-videokaart (Mobility Radeon 3450 of 3650). De prijzen beginnen bij 799 dollar voor de Studio 15 (15,4 inch) en 999 dollar voor de Studio 17 (17 inch).