Een touchscreen: check. Het nieuwste besturingssysteem: dubbelcheck. Mogelijkheden voor het afspelen van allerlei media: nogmaals check. Samsungs nieuwe Omnia lijkt een geduchte tegenstander te kunnen worden voor de iPhone.

De Omnia heeft weliswaar geen multi-touchscreen, maar het 3,2 inch aanraakscherm met zijn resolutie van 240x400 mag er toch zeker zijn. Interessant zijn verder het Windows Mobile 6.1 Professional besturingssysteem en zijn riante 5 megapixel camera met glimlachdetectie. Het 3G-mobieltje is verder voorzien van alle functies die we van een hedendaags topmobieltje verwachten, inclusief ondersteuning voor DivX-, XviD- en MP4-filmpjes, allerhande muziekformaten en een goed uitziende gps-functie.

De telefoon zal in verschillende uitvoeringen worden gelanceerd, met 8 of 16GB intern geheugen en de mogelijkheid om dit uit te breiden met externe microSDHC-kaartjes. Hierop zijn ook zelf opgenomen filmpjes op te slaan die vervolgens met de gsm bewerkt kunnen worden. Wat design betreft is de Omnia in elk geval een schot in de roos – nu de prijs nog.