De ssd lijkt een flinke bedreiging voor de goede oude harddisk. Ze zijn immers een stuk sneller dan de harde schijven die we al jaren kennen. Western Digital (WD) probeert daar wat aan te doen.

Hoewel ssd’s op het moment nog ongelofelijk prijzig zijn, wordt er binnen de industrie verwacht dat daar binnen één tot anderhalf jaar verandering in zal komen. Dat WD zijn uiterste best doet om de snelheid van ouderwetse schijven op te schroeven, is dan ook niet zo vreemd. En wie anders dan WD zou dat moeten doen? Dit is immers ook hét bedrijf dat de loeisnelle Raptor-schijven heeft bedacht.

De nieuwe harddisk waar WD aan werkt, wordt ook een Raptor. Maar dit keer zal de schijf niet 10 duizend rotaties per minuut aan kunnen, maar 20 duizend. Ter vergelijking: een doorsnee 3,5 inch harddisk doet vandaag de dag 7200 rpm. Volgens Bit-Tech.net is de schijf in feite al zo goed als klaar, maar probeert de fabrikant de geluidsproductie nog wat in te dammen. Over een eventuele release is nog niets bekend.